Home » de praktijk

 

In de praktijk maak ik gebruik van eenvoudige, veilige en natuurlijke therapieën en werk ik vanuit een ander mensbeeld dan de reguliere gezondheidszorg.

Binnen de natuurwetenschappen wordt de mens gezien als een drie-eenheid, lichaam, geest en hoger mentaal lichaam (ziel). 

Het doel is om een zo goed mogelijk evenwicht tussen deze drie aspecten te vinden door onbalans te herstellen en het zelf-genezend vermogen van het lichaam te activeren.

De behandelingen zijn voor iedereen die op zoek is naar balans, herstelling van de energiestroom of naar een moment van ontspanning en verstilling.

Dit alles gebeurt met een respectvolle en aangename manier van aanraken, raken en geraakt worden.

 

" Ik bied u de stroming aan en u neemt het roer "

 

Graag begeleid ik mensen door middel van creatieve werkvormen om datgene naar buiten te werken wat zich innerlijk afspeelt. Het schilderen is een proces welke de mens weer activeert en een beweging maakt in hun eigen levensproces. Door de vele eenvoudige technieken is teken- en/of schildervaardigheid niet vereist, waardoor motivatie en enthousiasme aangewakkerd worden. 

De symboliek en verbinding met het witte paard, wijst naar de zoektocht naar diepe wijsheden in het leven. Zij helpt je om tot stilstand te komen als je het verkeerde pad bewandelt. Het paard staat voor "de magie van het leven" en geeft je inzichten en oplossingen. Ze denkt en begeeft zich buiten kaders of rasters en wil graag veilig opgaan in haar omgeving om die eenheid te ervaren waar zij en de wereld zo naar verlangt.

 

Elemiah is de engel van de innerlijke reis en wij kunnen hem raadplegen om ons te heroriënteren wanneer obstakels onze weg blokkeren.

* wat nemen we nog mee op reis, wat laten we achter ons

* wat bevalt ons, waar kunnen we nog aan werken

* hoe gemotiveerd ben je

* ben je heer en meester over je omstandigheden

* of hebben omstandigheden jou overmeesterd

Hij kan je de antwoorden schenken, wanneer je zelf de diepte induikt en de nodige verbanden legt, waarna je als eenheid kunt functioneren in harmonie met het al.

 

Eenvoud is niet het kenmerk van de beginner, het is de duur bevochten stempel van de meester (Godfried Bomans).